6. Prof. Dr. Selahattin Şenol Bahar Okulu Gerçekleştirildi

6. Prof. Dr. Selahattin Şenol Bahar Okulu, "Metodoloji Işığında Birlikte Üretmek” temasıyla 30 Kasım - 2 Aralık 2022 tarihleri arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkanlığını Prof. Dr. Eyüp Sabri ERCAN ve Doç. Dr. Ümit IŞIK’ın yürüttüğü, Dernek Başkanımız Prof. Dr. Neslihan İNAL ve Prof. Dr. Elvan İŞERİ’nin onur kurulunda yer aldığı kongrenin programı açıklandığı andan itibaren büyük heyecan yaratmıştı. Bu doğrultuda, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneğimiz ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğinde düzenlenen kongre rekor katılımla sonuçlandı. 20 mentor hocanın bilimsel metodoloji konusunda bilgi birikimlerini ve deneyimlerini paylaştığı okulumuza, 200 Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanı veya uzmanlık öğrencisi katılım gösterdi.

3 gün süren 16 oturumda, araştırma fikri oluşturmanın ilk adımından bir araştırmanın değerlendirme sürecine kadar tüm araştırma projesi basamakları ayrıntılarıyla irdelendi. Ülkemizden bilimsel metodoloji alanında çok değerli hocalarımızın yanı sıra, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi alanında dünyadaki en önemli beş isimden biri olan Prof. Dr. Jan Buitelaar de iki konferansla birikimlerini katılımcılara aktardı.

En önemli amaçlarından birisinin gelecek vaat eden araştırma fikirlerinin filizlendirilmesi olan ve 45 araştırma projesi önerisinin kabul edildiği kongrede, 27 tane proje önerisi sunulma ve mentor değerlendirmesi imkanı buldu. 6 proje önerisi finalde bilim kurulu jürisi karşısında yarışırken Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ümit Işık danışmanlığında, Dr. Süleyman Emre Özyürek tarafından geliştirilen "EDIS: Bir Mobil Uygulama Disleksi’yi Tedavi Edebilir mi?” Mobil Uygulama Geliştirme ve Etkinlik Analizi Projesi birincilik ödülüne layık görüldü.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibi de ikincilik, üçüncülük ve 2 mansiyon ödülüyle büyük başarı gösterdi. İkincilik ödülüne Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Gençlerde Aşırı İzleme Davranışının (Binge-watching) Şiddetinin Sağlıklı Kontroller ile Kıyaslanması ve Yürütücü İşlevler ile Olan İlişkisinin Araştırılması Projesi (Elifnur Çuhacıoğlu Yıldırım, Beyza Nur Baysar, Banu Kaymak, Hümeyra Hilal Öztürk, Burak Açıkel); üçüncülük ödülüne ise Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan Çocuk ve Ergenlerde Otistik Özelliklerin Tedavi Yanıtına ve Yan Etkilere Olan Etkisinin Boylamsal Olarak İncelenmesi Projesi (Ayşegül Akgül Doğru, Birim Günay Kılıç) hak kazandı.

Bu önemli etkinliğin gerçekleştirilebilmesi için önemli imkanları sağlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne, günlerce büyük emekler veren dernek başkanımız Prof. Dr. Neslihan İNAL ve kongre başkanlarımız Prof. Dr. Eyüp Sabri ERCAN ve Doç. Dr. Ümit IŞIK’a, okulumuzda tam bir mentor olarak değerli bilgi ve tecrübelerini esirgemeksizin aktaran tüm hocalarımıza ve teveccüh gösteren katılımcılara sonsuz teşekkür ederiz.

Kongre sitesi: baharokulu.com

Yeni okullarda ve etkinliklerde görüşmek dileğiyle, güncel gelişmeleri kaçırmamak için derneğimizin web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebileceğinizi hatırlatırız.
211 görüntüleme

Son Yazılar