top of page

1. Pediatrik Psikofarmakoloji Okulu



Değerli Meslektaşlarımız,

Sizlere; çocuk ve genç psikiyatrisi camiamızda bir ilk olan, psikofarmakoloji alanında bilgilerimizi paylaşma ve arttırma olanağı sunacak ve ileri yıllarda gelenekselleşmesini umduğumuz ‘Pediatrik Psikofarmakoloji Okulu’nu bildirmekten onur duyarız.

Çocuk ve ergen psikiyatristleri olarak bizler geçtiğimiz birçok zorluktan, ekip olmak ve bir aile olmanın gücü ile çıktığımızı biliyoruz. Bizi güçlü kılan şeylerin başında birlikteliğimiz ve bilgilerimizin paylaşımıdır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır.” mottosuyla işimizi en iyi yapmak için her geçen gün yeni bir adım atmaktayız. Çocuk ve ergen psikiyatrisinde psikofarmakoloji işimizin en önemli parçalarından biri olmakla birlikte, özellikle çalıştığımız yaş grubunun hassasiyetini de göz önüne aldığımızda öğrenmek ve yenilenmenin zaruri hale geldiğinin de farkındayız.

Bu yıl ilk olarak düzenlenecek ‘Pediatrik Psikofarmakoloji Okulu’nda öncelikli amacımız, çocuk ve ergen psikiyatristleri arasında klinik psikofarmakoloji etkinliğini en yüksek seviyelere taşımak ve bilgi paylaşımlarımızı arttırmaktır.  Bu amaçla temel ve klinik pediatrik psikofarmakoloji alanında uzmanlardan oluşan ulusal ve uluslararası bir eğitim kadrosu ile interaktif bir çalışma grubu planlanmıştır.

Bu okulda temel amaçlarımız, psikofarmakolojinin alanımızda ve ilgili disiplinlerindeki kullanımına dair bilgilerimizi gözden geçirmek ve arttırmak,  yenilikçi araştırma fikirlerini desteklemek,  bilimsel faaliyetlerin etkin olarak hayata geçmesi için gerekli iletişimi kolaylaştırmak, ülkemizdeki ve uluslararası camiadaki bilimsel faaliyetlerin artmasını sağlamak, pediatrik psikofarmakoloji alanında klinisyenler ve araştırmacılar için ortak standartların oluşmasına katkıda bulunmak, mesleğinin başında bulunan genç bilim insanlarının alana ait motivasyonlarını arttırmak ve devam eden mesleki gelişimlerini desteklemek, ulusal ve uluslararası akademisyenler, uzmanlar, asistanlar/araştırma görevlileri, devlet kurumları, kuruluşlar ve endüstri ile diyaloğu kolaylaştırmak, yapılan bu organizasyonların çıktıları sayesinde ruhsal hastalıkların tedavilerinde çocuk ve ergenlere ve dolayısıyla ailelerine en iyi şekilde tedavi imkânları sağlamak olarak sayabiliriz.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği’mizin akademik takviminde pediatrik psikofarmakolojiyi merkezine alan böyle bir okulun gerçekleşmesi meslek grubumuz için çok kıymetli bir ayrıcalıktır. Bilime ve üretmeye istekli genç meslektaşlarımızın varlığı ve yol gösteren, paylaşan, öğreten kıymetli mentörlerimiz sayesinde; ülkemizin, dünyada bilimsel araştırmalardaki kalitesini daha da arttırarak gelecekte daha iyi yerlere gelebilmesini sağlayabilmek meslek grubumuz için övünç kaynağı olacaktır.

26-28 Eylül 2024 tarihlerinde bilim ışığında geleceğe bakmayı hedefleyeceğimiz ‘Pediatrik Psikofarmakoloji Okulu’na tüm uzmanlık öğrencilerimizi ve meslektaşlarımızı davet ediyor ve her yıl daha verimli geçeceği konusunda ümitli olduğumuz okulumuzda hep birlikte Bursa’da buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Saygılarımızla…


KONGRE BAŞKANLARI

Prof. Dr. Neslihan İnal, Prof. Dr. Caner Mutlu




2.305 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page