Mesafeli Satış SözleÅŸmesi

Image by Scott Graham

Madde - 1: SÖZLEÅžMENÄ°N KONUSU
Ä°ÅŸ bu sözleÅŸmenin konusu, satıcının, alıcıya satışını yaptığı, alım sırasında nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanunun; Mesafeli SözleÅŸmeleri Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereÄŸince tarafların hak ve yükümlülüklerinin kapsamaktadır.

Madde - 2: SÖZLEÅžMENÄ°N TARAFLARI
Ä°ÅŸ Bu SözleÅŸmenin Bir Taraftan;
SATICI: TÜRKÄ°YE ÇOCUK VE GENÇ PSÄ°KÄ°YATRÄ°SÄ° DERNEĞİ Ä°KTÄ°SADÄ° Ä°ÅžLETMESÄ° (ÇOGEPDER olarak anılacaktır.)

Çankaya Mah. Cinnah Cad. No:35 Ä°ç Kapı No:12 Çankaya/Ankara

DiÄŸer Taraftan;
ALICI: Son Kullanıcı (MüÅŸteri olarak anılacaktır.)

Madde - 3: GENEL HÜKÜMLER

3.1- MüÅŸteri, sözleÅŸme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme ÅŸekli ile teslimata iliÅŸkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduÄŸunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiÄŸini beyan eder.

3.2 - SözleÅŸme konusu ürün, yasal 30 günlük süreyi aÅŸmamak koÅŸulu ile her bir ürün için müÅŸterinin yerleÅŸim yerinin uzaklığına baÄŸlı olarak ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde müÅŸteri veya gösterdiÄŸi adresteki kiÅŸi veya kuruluÅŸa teslim edilir.

3.3 - SözleÅŸme konusu ürün, müÅŸteriden baÅŸka bir kiÅŸi veya kuruluÅŸa teslim edilecek ise, teslim edilecek kiÅŸi veya kuruluÅŸun teslimatı kabul etmemesinden dolayı ÇOGEPDER sorumlu tutulamaz.

3.4 - SözleÅŸme konusu ürünün teslimatı için iÅŸ bu sözleÅŸmenin elektronik ortamda onaylanmış olması ve satış bedelinin müÅŸterinin tercih ettiÄŸi ödeme sekli ile ödenmiÅŸ olması ÅŸarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, ÇOGEPDER ürünün teslimi yükümlülüÄŸünden kurtulmuÅŸ kabul edilir.

3.5 - cogepder.org.tr adresinden kredi kartı (Visa, MasterCard) ya da banka havalesi ile alışveriÅŸ yapılabilir.  3 (üç) iÅŸ günü içinde havalesi yapılmayan sipariÅŸler iptal edilir. Ödemeli gönderi ya da posta çeki gibi belirtilmeyen ödeme yöntemleri kabul edilmez.

3.6 - SözleÅŸmenin imzalandığı tarihte var olmayan ve ön görülmeyen, tarafların kontrolleri dışında geliÅŸen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleÅŸme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini imkansızlaÅŸtıran haller, mücbir sebep (tabii afet, savaÅŸ, terör, ayaklanma, mevzuat hükümleri, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletiÅŸim tesislerinde önemli mahiyette arıza, hava muhalefeti ve benzeri hallerde) olarak kabul edilecektir. Mücbir sebep ile sözleÅŸme konusu ürünün/ürünlerin süresi içinde teslim edilememesi halinde durumu, ÇOGEPDER, 7 (yedi) gün içinde bildirecek olup, bu takdirde sipariÅŸin iptal edilmesi, sözleÅŸmeye konu ürünün/ürünlerin varsa emsali ile deÄŸiÅŸtirilmesi ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından biri kullanabilir. SipariÅŸin iptal edilmesi halinde ödenen tutar 14 (on dört) gün içinde ÇOGEPDER tarafından iade edilecektir.

3.7 - 18 yaşından küçük kiÅŸiler cogepder.org.tr’den mal/hizmet alamaz.

3.8 - SipariÅŸ, teslim alındıktan sonra kargo firmasının görevini layıkıyla yaptığı kabul edilmiÅŸ sayılır. Bu yüzden; teslimat sırasında hasarlı olduÄŸunu tespit edilen paketler kabul edilmeyip tutanak tutturulmalıdır. Daha sonra, tarafımıza tutanağın örneÄŸi gönderilmelidir. ÇOGEPDER, ürünü yeniden temin edip, en kısa zamanda teslimatın tekrarlanmasını saÄŸlayacaktır.

3.9 - MüÅŸterilerin kredi kartı bilgileri sistemde kayıtlı olarak tutulmamakta, bu bilgiler ÇOGEPDER tarafından görülememektedir. SipariÅŸ esnasında müÅŸterinin onaylaması durumunda, kart bilgileri sisteme kaydedilir, sonraki sipariÅŸlerde müÅŸteri bu kartı tekrar görüntüleyebilir, sipariÅŸ sürecini hızlandırabilir.

3.10 - SipariÅŸ esnasında müÅŸteriye sunulan mal/hizmetin yerine getirilme süreleri ortalama sürelerdir. ÇOGEPDER, yasal 30 (otuz) günlük süreyi aÅŸmamakla yükümlüdür.

3.11 - Ürünün tesliminden sonra müÅŸteriye ait kredi kartının müÅŸterinin kusurundan kaynaklanan bir ÅŸekilde yetkisiz kiÅŸilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluÅŸunun ürün bedelini ÇOGEPDER'e ödememesi halinde, müÅŸterinin kendisine teslim edilmiÅŸ olması kaydıyla ürünün 3 gün içinde ÇOGEPDER'e kullanılabilir ve eksiksiz halde göndermesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri ÇOGEPDER'e aittir.

3.12 - ÇOGEPDER, dijital ürünleri sipariÅŸ ayrıntılarında bahsedildiÄŸi ÅŸekilde müÅŸteriye ulaÅŸtırır. MüÅŸteri, sipariÅŸ esnasında verdiÄŸi iletiÅŸim adreslerinin doÄŸruluÄŸundan ve bu ürünleri baÅŸka ÅŸahıslarla paylaÅŸmamakla sorumludur. Gerekli durumlarda, ÇOGEPDER, dijital ürünlerin sunuÅŸunu deÄŸiÅŸtirme hakkını saklı tutar. ÇOGEPDER; hediye, promosyon, ek ürün olarak satışı gerçekleÅŸtirilen dijital ürünlerin, sipariÅŸ esnasında müÅŸteriye bildirilmesi koÅŸuluyla, kullanım ÅŸartlarının ve sürelerinin deÄŸiÅŸtirilmesi hakkını saklı tutar.

Madde - 4: CAYMA HAKKI
4.1 - MüÅŸteri, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleÅŸmenin imzalandığı tarihten itibaren on dört (14) gün içerisinde cayma hakkı kullanılamayacak mal/hizmet hariç olarak mal/hizmet sözleÅŸmeden cayarak iade edebilir. Ancak, cogepder.org.tr üzerinden satın alınabilecek mal/hizmetlerin tamamına yakını cayma hakkı kullanılamayacak mal/hizmetlerdendir.

4.2 - Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde ürünü/ürünleri iÅŸleyiÅŸine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir ÅŸekilde kullanmış olmak kaydıyla ÇOGEPDER'e aÅŸağıda detayları belirtilen iletiÅŸim bilgileri aracılığı ile yazılı olarak bildirimde bulunulması gerekmektedir. Bu bildirimin ÇOGEPDER'e ulaÅŸmasını takiben bildirimin ulaÅŸtığına iliÅŸkin teyit bilgisi tarafınızla paylaşılacak ve bildirimin ulaÅŸma tarihini takiben de 14 (on dört) gün içinde cayma hakkına konu ürünün/ürünlerin bedeli ödeme ÅŸekline uygun bir ÅŸekilde müÅŸteriye iade edilecektir.

4.3 - Cayma hakkının kullanılması halinde, ürünün/ürünlerin vergi mevzuatı gereÄŸi fatura aslının ibrazı ile beraber teslimatı gerçekleÅŸtiren kargo firması aracılığı ile iadesi zorunludur. Ancak, müÅŸteri tarafından fatura aslının gönderilmemesi halinde KDV ve varsa sair yasal kesintiler tarafına iade edilemez.

4.4 - MüÅŸteri, kargosunu, kargo personeli gözetiminde açabilir ve o anda tutanak altına aldırarak (kargoyu teslim almayarak) iade yapabilir. Bu iade iÅŸleminde geçerli bir sebep gösterilmediÄŸi takdirde, taşıma masrafları ödemeden düÅŸülerek kalanı iade edilecektir. Geçerli bir sebebin olması durumunda (yanlış kitap kargolama vb.) deÄŸiÅŸim ve iade iÅŸlemleri ücretsiz ÅŸekilde yapılacaktır.

4.5 - Teslim alınan üründe, teslim anında fark edilemeyecek baskı hatası vb. bir kusurla daha sonra karşılaşılması durumunda (bu kusur kitaptan fayda görmeyi engelleyecek düzeyde ise), müÅŸteriye ücretsiz ÅŸekilde yeni ürün veya ilgili ürün bölümü temini saÄŸlanacaktır.

Madde – 5: Ä°LETİŞİM

5.1 - MüÅŸteri, sipariÅŸ oluÅŸturduÄŸu andan itibaren kendisine mail, sesli arama veya sms ile geri dönüÅŸ yapılabileceÄŸini bilerek belirtmiÅŸ olduÄŸu numara ve mail adresini kontrol etmek durumundadır.

5.2 - MüÅŸteri, ÇOGEPDER'e ilettiÄŸi iletiÅŸim bilgilerinin amacına uygun kullanımını kabul etmiÅŸ sayılır.

Madde - 6: YETKÄ°LÄ° MAHKEME
Ä°ÅŸ bu sözleÅŸmenin uygulanmasında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca ilan edilen deÄŸere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile müÅŸterinin veya satıcının yerleÅŸim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir. SipariÅŸin elektronik ortamda onaylanması durumunda, müÅŸteri iÅŸ bu sözleÅŸmenin tüm hükümlerini kabul etmiÅŸ sayılır.