07 Kas Sal

Dokuz Eylül Üniversitesi SEM.

7. Bahar Okulu

7. Bahar Okulu

Yer & Tarih

07 Kas 2023 09:00 – 09 Kas 2023 07:00

Dokuz Eylül Üniversitesi SEM., DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, Alsancak, Cumhuriyet Blv No:144, 35210 Konak/İzmir, Türkiye

Etkinlik Hakkında

Değerli Meslektaşlarımız,

Sizlere; çocuk ve genç psikiyatrisi camiamızın geleneksel buluşmaları haline gelen, metodoloji alanında birikimimizin artmasında çok önemli rolü ile pek çok nitelikli yayın ve projeye kapı aralayan, etik olmayı ve en önemlisi ekip ruhunu vurgulayan “Prof. Dr. Selahattin Şenol Bahar Okulları”mızın 7’sini bildirmekten onur duyarız.

Geçtiğimiz yıl düzenlendiğimiz 6.Bahar Okulu; bilimsel araştırma yöntemleri, makale yazımı ve yayın süreçlerinde karşılaşabilecek zorluklar üzerinde durmuş ve özellikle üretkenlik için sabrın önemini vurgulamıştır. Ayrıca, bu süreçte ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmiştir. Baştan sona teorik ve uygulamalı olarak bilimsel yayın hazırlama konusunda eğitim vermeyi bir gelenek haline getirmiş okulumuz, geçen yıllar içinde bu alanda öncü bir nitelik kazanmış ve diğer branşlara da ilham kaynağı olmuştur.

Türkiye’de ve dünyada çocuk ve ergen ruh sağlığı adına birçok katkısı olan, bilimsel çalışmaları ile geleceğe yön veren, genç meslektaşlarımıza rol model olan, hekimliği ve insanlığı ile camiamızda adının her zaman yaşatılacağı saygıdeğer Prof. Dr. Selahattin Şenol’u genç meslektaşlarımıza tanıtmak ve anısını yaşatmayı da amaçlayan bu okulumuzda; bilimsel araştırma yöntemleri ve metodoloji konusunda merak uyandıran, analitik düşünmeye yönelten, değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte yeni bilimsel perspektifler kazandırarak araştırmaktan ve birbirinden değerli montörlerimizin katkılarıyla birlikte üretmekten keyif almayı sağlayabilecek bir eğitim ve tartışma ortamı yaratmayı amaçlıyoruz.

Günümüze kadar Bahar Okullarımızın düzenlenmesinde öncülük eden, araştırmaları ile ülkemizde ve dünyada kalıcı izler bırakan, çok sayıda projenin kurucusu, üretmek için genç meslektaşlarımıza her zaman yol gösteren saygıdeğer Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan’ın liderliğinde bu yıl da "Bilim Işığında Geleceğe Bakmak" teması ile bir araya gelmeye karar verdik. Bu buluşmamızın da bilimsel tarama yapabilen, nörobiyolojik ve nörobilimsel gelişmeleri takip eden, psikoterapotik ve psikofarmakolojik olarak kendini güncelleyebilen ve gelişmeleri takip edebilen, kendini geliştirebilmek adına motivasyonu olan daha donanımlı klinisyenlerin yetişmesine katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği’mizin akademik takviminde bilimsel -akademik düşünme ve metodolojiyi merkezine alan böyle bir okulun gelenekselleşmesi meslek grubumuz için çok kıymetli bir ayrıcalıktır. Bilime ve üretmeye istekli genç meslektaşlarımızın varlığı ve yol gösteren, paylaşan, öğreten kıymetli mentörlerimiz sayesinde; ülkemizin, dünyada bilimsel araştırmalardaki kalitesini daha da arttırarak gelecekte daha iyi yerlere gelebilmesini sağlayabilmek meslek grubumuz için övünç kaynağı olacaktır.

7-9 Aralık 2023 tarihlerinde bilim ışığında geleceğe bakmayı hedefleyeceğimiz “Prof. Dr. Selahattin Şenol 7. Bahar Okulu”na tüm uzmanlık öğrencilerimizi ve meslektaşlarımızı davet ediyor ve her yıl daha verimli geçtiğine inandığımız okulumuzda hep birlikte İzmir’de buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Saygılarımızla…

Etkinliği Paylaş