ERGEN KOMİSYONU

Ergen Komisyonu, 15.05.1995 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla Füsun Çuhadaroğlu başkanlığında kurulmuştur.

ERGEN KOMİSYONU :
Ergen Komisyonu meslek alanımızda ergenlik yaş grubundaki çocuklara yönelik bilgilerimizi arttırmak, bu konuda meslek içi eğitiime katkıda bulunmak, ergenlik dönemi ruhsal gelişimi ve psikopatolojileri konusunda araştırma yapmak ve ulusal düzlemdeki çalışmaları uluslararası platformlara da taşıyarak ergen psikiyatrisinin gelişimine katkıda bulunmak üzere kurulmuştur.

Geçmiş dönem başkanları: Füsun Çuhadaroğlu, Saynur Canat

Tarihçe:

1995 yılında Dernek bünyesinde Yönetim Kurulu kararıyla oluşturulan ilk komisyondur. Ergenlik alanındaki çalışmaları gözden geçirmek amacıyla 1996 yılında bir günlük bir sempozyum düzenlenmiş ve bunun sonucunda alınan geri bildirimler çok olumlu olduğundan sonraki yıllarda da devam eden ‘Ergen Günleri’ başlıklı sempozyumların düzenlenmesi sürdürülmüştür. Her yıl ergenlikle ilgili farklı bir konuyu ele alan, hem çocuk ve ergen ve hem de erişkin psikiyatrisinden konusunda uzman olan kişişleri biraraya getiren bu sempozyumlar asistan ve uzmanların eğitimine önemli katkı yapmakta ve Dernek’e de gelir sağlamaktadır. 2013 yılında Uluslararası Ergen Psikiyatrisi ve Psikolojisi Derneği (International Society for Adolescent PSychiatry and Psychology-ISAPP) ile işbirliği yapılarak 18. Ergen Günleri ISAPP Regional Conference ile birlikte Ankara’da düzenlenmiştir. Yapılan sempozyumların ikisinin sonunda kongre sunumlarından seçilmiş yazılardan oluşan ‘Ergenlerde Beslenme ve Yeme Bozuklukları’ kitabı ve ‘Ergenlerde Cinsel Gelişim ve Sorunları’ kitabı Dernek yayınları olarak basılmıştır. 2011-2013 yılları arasında TUBA ve UNFPA tarafından desteklenen ‘Ergenlerde Ruhsal Gelişim ve Sorunlar: Durum Saptama Çalışması’ başlıklı proje gerçekleştirilmiş ve bunun da kitabı TUBİTAK tarafından yayınlanmıştır. ISAPP ile birlikte yapılan kongrenin seçilmiş sunum özetleri de Adolescent Psychiatry dergisi tarafından Özel Sayı olarak basılmıştır.
Ergen komisyonu olarak American Academy of Child and Adolescent Psychiatry’nin Adolescent Committee’si ile bağlantı kurulmuş, komisyon başkanı Füsun Çuhadaroğlu 2008 yılında bu komiteye konsültan üye olarak davet edilmiştir ve hala bu görevi sürdürmektedir.
Ergen Komisyonu Dernek Yönetim Kurulu kararıyla 2006 yılından beri Ergen Sempozyumunda sunum için kabul edilmiş posterler arasından seçilen bir postere ‘En iyi Poster Ödülü’ vermektedir.
Projeler: ‘Ergenlerde Ruhsal Gelişim ve Sorunlar: Durum Saptama Çalışması’: TUBA ve UNFPA destekli, 2003

Kitaplar:

1. ‘Ergenlerde Beslenme ve Yeme Bozuklukları’, 1997
2. ‘Ergenlerde Cinsel Gelişim ve Sorunları’, 1998
3. ‘Ergenlerde Ruhsal Gelişim ve Sorunlar: Durum Saptama Çalışması’
4. ‘Türkiye’de Gençlik’, 2011
Yayına hazırlanan: Ergenlik Dönemi gelişim ve sorunlarına ilişkin aileleri ve gençleri bilgilendirme broşürleri

Planlanan etkinlikler:

1. Ergen gelişim envanteri oluşturulması
2. ‘Ergenlerde Ruhsal Gelişim ve Sorunlar’ projesinin takip çalışmasının yapılması
3. Ergen Sempozyumlarının sürdürülmesi
4. ‘Ergenlik Dönemi’ broşürlerinin basılması
Belgeler: Yayınlanan kitaplar Dernek web sayfasında ayrıca yer alamakta ve Dernek’ten
sağlanabilmektedir.

Üyeler

Komisyon Başkanı :   Füsun Çuhadaroğlu    Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.   [1995-       ]

Komisyon Üyeleri   :   Saynur Canat                   Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Üye Belgeleri

Bağlantılar