Hata
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • Bileşen yüklemede hata: com_contact, 1

Dernek Hakkında

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği (ÇOGEPDER)

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği 1991 tarihinde kurulmuştur. Merkezi Ankara’da olup çeşitli illerde temsilcileri bulunmaktadır. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği, çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzman ve asistan hekimlerinin meslek örgütü olarak faaliyet göstermektedir. ÇOGEPDER çocuk ve gençlik ruh sağlığı dergisinden ve eğitimden sorumlu bir kuruluştur. Dernek her yıl farklı üniversitelerin Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalları ile işbirliği yaparak Ulusal Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kongrelerini düzenlemektedir. Dernek Ergen Komisyonu tarafından ilki 1996’da yapılan Ergen Sempozyumlarında da her yıl ergenlik dönemi sorunlarının farklı bir alanı ele alınmaktadır.

Dernek bünyesindeki komisyonlar, çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıklarını ilgilendiren çeşitli konularda çalışma ve etkinlikler yapmaktadır.

Dernek Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi ve İlişkili Meslekler Birliği (IACAPAP), Avrupa Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Topluluğu (ESCAP) ve Avrupa Tıp Uzmanları Birliği (UEMS) Çocuk Psikiyatrisi Birimi'ne üyedir.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği’ne çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları alanında çalışan hekimler üye olabilmektedir. Üyeliğe başvuru için gerekli bilgiler ‘Dernek’ başlığı altındaki ‘ÇOGEPDER Üyeliği’ bağlantısında yer almaktadırThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

DERNEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Füsun Çuhadaroğlu Çetin (Başkan)

Müge Tamar (Başkan Yardımcısı)

Senem Başgül  (Sekreter)