Kamuoyunu Bilgilendirme

Travmalar, insanların bedensel ve ruhsal bütünlüklerini tehdit niteliği taşıyan zorlu yaşam olayları olarak tanımlanmaktadır. Böylesi durumlara maruz kalan bireyi en çok etkileyen travma türünün ise insan eliyle gerçekleşen travmalar olduğu bilinmektedir. Ülkemizde 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi ve ortaya çıkan olağan dışı koşullar hem erişkin hem de çocuklar için travmatik bir yaşantı olmuştur. TAMAMINI OKU

demokrasi
    BASIN BİLDİRİSİ
    Ülkemizde Yaşanan Çocuk İstismarları ile ilgili Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği  Bildirisi için TIKLAYINIZ......

ÇOCUK İSTİSMARINA YÖNELİK POLİTİKA PROGRAMI ÇERÇEVESİ NASILOLMALIDIR? TIKLAYINIZ......

TÜRKİYE ÇOCUK ve GENÇ PSİKİYATRİSİ DERNEĞİ ÇOCUK KORUMA GÖREV GRUBU ÜLKEMİZDE CİNSEL İSTİSMARA İLİŞKİN UYGULAMADA ORTAYA ÇIKAN SORUNLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RAPORU TIKLAYINIZ......

TÜRK CEZA KANUNU VE BAŞKA BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 12.5.2014 TARİHLİ YASA TASARISININ CİNSEL DOKUNULMAZLIĞA KARŞI SUÇLAR İLE İLGİLİ DÜZENLEMELERE YÖNELİK UZMANLIK DERNEKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU TIKLAYINIZ......
    Değerli Dernek Üyeleri
    26. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi Videolarına www.cocukergenkongre.com medya butonundan ulaşabilirsiniz.
    26. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi

Kongre Kitabı  İçin TIKLAYINIZ...

• gizemakkaya
  • GÜNCEL
    Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği 26. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi

Kayıt Sırasına Göre Kabul Edilen Bildiriler Listesi TIKLAYINIZ....

cogepdermakale
    Panel, Çalışma Grubu, Kurs Önerileri, Prof. Dr. Atilla Turgay ödülü,
    Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Proje Ödülü ve asistan bursu seçiminde yer alacak çalışmalar için son başvuru tarihi 22 ocak 2016 tarihine uzatılmıştır. TIKLAYINIZ...
    http://www.cocukergenkongre.com/26_ulusalkongre/ adresinden “Bildiri ve Panel Öneri” bölümünden önerilerini yapabilirler.

cogepdermakale
    12.10.2015
    Basın Bildirisi

ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN TERÖR SALDIRISINI KINIYORUZ, YASTAYIZ

Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle derin bir acı ve üzüntü içindeyiz. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın ve ailelerinin acısını yüreğimizde hissediyor, her ölüm haberiyle bir kez daha sarsılıyoruz. Ne yazıktır ki bu terör saldırısı nedeniyle ülkemizdeki çocuk ve gençler annelerini, babalarını, kardeşlerini, akrabalarını ve sevdikleri insanları kaybetmişlerdir.   TAMAMINI OKU
    05.02.2015

DİKKAT EKSİKLİĞİ HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU TEDAVİSİYLE İLGİLİ BASINDA YAYINLANAN HABERLERLE İLGİLİ BASIN BİLDİRİSİ

26.09.2014
    BASINBİLDİRİSİ
    ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİSİ
    ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİSİ İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLE İLGİLİ OLARAK TÜRKİYE ÇOCUK VE GENÇPSİKİYATRİSİ DERNEĞİ BİLDİRİSİ:
    Çocuk ve ergenlerin ruhsal gelişimini inceleyen bilimsel araştırmalar göstermiştir ki; beşinci sınıfa başlayan çocukların (ortalama 10 yaş) henüz soyut düşünme becerileri gelişmemiştir. Soyut düşüncenin gelişimi genel olarak 11 yaşından sonra başlamakla birlikte, bu süreç her çocukta 11 yaşında başlamayabilir.

BASIN BİLDİRİSİ

TÜRK CEZA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA YÖNELİK TASARI İLE İLİŞKİLİ ÇOCUK RUH SAĞLIĞINA YÖNELİK ELEŞTİRİLER
    Meslek grubumuzun temel görevi: toplumun çekirdeği olan çocuk ve gençlerimizin gelecek nesillere ruhsal yönden sağlıklı, kendi ve çevrelerine yararlı bireyler olarak katılmasını sağlamaktır. Bu çerçevede çocuk ve gençlerimizin mağdur ya da suça sürüklenen durumda kaldıklarında gerekli ruhsal yardımı görmeleri, adalet ve güven duygularının gelişmesi için ceza kanununda yapılacak değişiklikler hayati önem taşımaktadır.
    SOMA'DA YAŞANAN ACIYI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ
    YARDIMA HAZIRIZ!

Soma’da meydana gelen maden kazasıyla ilgili derin bir üzüntü içindeyiz. Yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerinin acısını yüreğimizde hissediyor, her ölüm haberiyle bir kez daha sarsılıyoruz. Çocuk ruh sağlığı hekimleri olarak yaralı yurttaşlarımızın fiziksel olduğu kadar ruhsal yaralarının da olduğunun ve bu yaraların sarılmasının, fiziksel yaralardan daha uzun bir zaman alacağının bilincindeyiz.
    Basın Bildirisi  TÜMÜNÜ OKU...

Değerli Dernek Üyeleri

Web sitemizin yenilenmesiyle birlikte aidat ödemelerinizi derneğimizin web sitesinden http://cogepder.org.tr/aidat/ bağlantısı üzerinden yapabilirsiniz.
    (Üyelik bilgileriniz için  0 312 440 1257 , 0 541 440 33 54 numaralı telefonlardan dernek sekreteri ile iletişime geçebilirsiniz.)

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Yönetim Kurulu

BAĞLANTILAR

AACAP Practice Parameters
Türk Psikiyatri Dizini
TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi

ÇOCUK VE ERGEN PSİKİYATRİSİ KLİNİKLERİ

twifaceyou

ÇOCUK VE GENÇLİK RUH SAĞLIĞI DERGİSİ

cogepder   www.scopemed.org  *Tüm Sayılar
   4    onlinemakale

*Makale Değerlendirme (Hakemler için)

*Yazarlara Bilgi İçin Tıklayınız...

Ailelere Yönelik

•                                                                                                  mutluaile

• anne-baba 1

KİTAPLAR

• Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Yayınları TIKLAYINIZ...

20160414 171035              20160414 171021              20160414 170947              20160414 171007

kitapsaOnline Kitap Satışı İçin Tıklayınız!    ( Kargo ücreti alıcıya aittir.)

Kitaplar için Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  yada  0 312 440 1257 , 0 541 440 33 54 numaralı telefonlardan iletişime geçebilirsiniz.